Categories
Blogi

Autolaina vai yksityisleasing?

AutolainaOlet ehkä ehtinyt haaveilla omasta tuliterästä autosta jo pitkään, mutta uusien autojen hinnat saattavat hirvittää yhtä paljon kuin uusi auto houkuttaa. Autolainan ottaminen saattaa hirvittää, sillä auton arvo alenee heti, kun auton ajaa autokaupasta ulos. Auton hankkimisen ei kuitenkaan tarvitse kaatua siihen, että autolainan ottaminen hirvittää, sillä tarjolla on toinenkin tapa hankkia alle aivan uusi auto ilman suurta henkilökohtaista lainaa. Tämä tapa on joustava yksityisleasing. Kerromme tässä artikkelissa, mitä eroa on autolainalla ja yksityisleasingilla ja millaisissa tapauksissa yksityisleasing voi olla jopa parempi tapa hankkia uusi auto kuin autolaina.

Mitä eroa on autolainalla ja yksityisleasingilla?

Autolainoja on tarjolla vakuudettomina ja vakuudellisina. Muutoinkin eri autolainojen lainaehdot vaihtelevat suuresti, joten erilaisia lainoja kannattaa vertailla ja kilpailuttaa huolellisesti. Huomioi autolainan kuukausi- ja avausmaksut. Tämän lisäksi tulee huomioida lainaan liittyvät korkokulut ja palvelumaksut. Autolainan ottaessasi sitoudut maksamaan lainaa takaisin joka kuukausi sopimuksessa määritellyn summan verran. Varmista siis etukäteen, että varmasti selviät lainanmaksueristä ja että talouteesi jää vielä liikkumavaraakin yllättävien tilanteiden varalta. Auton omistamisen lisäksi elämässä pitäisi olla muutakin, joten auton vuoksi ei omaa taloutta tulisi viedä taloudellisesti liian tiukoille.

Yksityisleasing on toinen varteenotettava vaihtoehto hankkia alle tuliterä auto. Tässä vaihtoehdossa et sitoudu henkilökohtaiseen lainaan, vaan maksat ainoastaan auton käytöstä. Yksityisleasingissa ei olekaan suurta taloudellista riskiä. Toisaalta et myöskään omista ajamaasi autoa, vaan se pysyy koko sopimuskauden liisaavan yrityksen omistuksessa. Saat kuitenkin käyttää autoa kuin omaasi, kunhan pidät siitä hyvää huolta ja kunhan noudatat leasing-sopimusta.

Millaisissa tilanteissa yksityisleasing voi olla parempi vaihtoehto kuin autolaina?

Jos haluat aina ajaa maksimissaan pari vuotta vanhalla autolla, voi yksityisleasing olla sinulle autolainaa parempi vaihtoehto. Näin voit aina päivittää autosi uuteen, kun vanha auto alkaa tuntua liian vanhalta, eikä sinun tarvitse välittää vanhan auton arvonalenemisesta. Yksityisleasing on huoleton tapa hankkia käyttöön hyvä auto, jonka voi tarvittaessa myös vaihtaa vastaamaan muuttuvia tarpeita. Yksityisleasingissa autoon ei välttämättä tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa, vaan sen saa käyttöön melko lyhyeksikin ajaksi – ajomukavuudesta ja auton laadusta tinkimättä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *