Categories
Blogi

Kryptovaluutat – Mitä ne ovat ja mistä niitä voi ostaa?

Kryptovaluutat

Sijoitusmaailmassa on viime aikoina kohistu erilaisista kryptovaluutoista, mutta tiedätkö mitä ne ovat ja mistä niitä voi ostaa? Ellet vielä tiedä, ei hätää, sillä tämä artikkeli kertoo pähkinänkuoressa kryptovaluutoista ja siitä, mistä niitä on mahdollista ostaa.

Mitä ovat kryptovaluutat?

Kryptovaluutta on digitaalista virtuaalivaluuttaa, joka perustuu kryptografiaan eli salakirjoitustekniikkaan. Kryptovaluutta ei ole mistään rahoituslaitoksesta riippuvainen raha, mikä onkin yksi tärkeimmistä syistä, joiden vuoksi kryptovaluutat alun perin luotiin. Eräs tunnetuimmista kryptovaluutoista on nimeltään Bitcoin.

Mistä kryptovaluuttoja voi ostaa?

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on juuri nyt eräs kiistellyimmistä sijoituskohteista – suoranainen sijoittamisen kuuma peruna, josta kiistellään puolesta ja vastaan. Osa sijoittajista on kokenut suuria tappioita kryptovaluuttakaupoissa, kun taas osa on saanut niiden kautta valtavat voitot ja onnistunut jopa kymmentuhatkertaistamaan alkusijoituksensa. Vaikka voittoja olisikin tullut, on myönnettävä, että omaisuusluokkana kryptovaluutta on kovin riskialtis valinta, sillä ainakin tällä hetkellä niiden parissa hintamuutokset ovat valtaisia. Kurssit heittelevät nopeaan tahtiin ja tavallisen sijoittajan onkin vaikea pysyä valuuttamuutosten tahdissa.

Vaikka sijoittaminen kryptovaluuttoihin onkin riskialtista ja monin tavoin haastavaa, ei valuutan ostaminen suinkaan ole lainkaan vaikeaa. Valuutan ostamista varten netistä löytyy nimittäin monia helppokäyttöisiä palveluita, kuten Binance. Binance tarjoaa ostettavaksi sellaisiakin kryptovaluuttoja, joita suuri yleisö ei vielä välttämättä tunne, vaan joita voidaan pitää nousevina helminä.

Binancen ohella Coinbase on toinen tunnettu kryptovaluuttoja myyvä taho. Kyseessä on kryptopörssi, jolla on amerikkalainen tausta. Tästä pörssistä on mahdollista hankkia kryptovaluuttoja ja maksun voi suorittaa joko dollareina tai euroina. Jotta voisit ostaa kryptovaluuttaa Coinbasen kautta, tulee sinun luoda palveluun oma tili. Tässä yhteydessä sinun tulee varmentaa henkilöllisyytesi. Lisäksi sinun tulee lisätä palveluun sinulle sopivat maksutavat. Coinbase myy Ethereumia, Litecoinia ja Bitcoinia. Aloittelijalle Coinbase on ehkä Binancea helpompi valinta, sillä se myy tunnetumpia kryptovaluuttoja, jolloin valintojen tekeminen voi olla aloittelijallekin helpompaa. Sen sijaan Binance sopii ehkä paremmin sijoittajalle, joka on valmis kokeilemaan hieman tuntemattomampiakin vaihtoehtoja ja siten ottamaan hieman suurempia riskejä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *