Categories
Blogi

Sähkövertailu – Säästöä kilpailuttamalla

SähkövertailuSähköyhtiöiden tarjoamien sähkösopimusten välillä on yllättävänkin suuria eroja, ja sähkön hinnassa voi saavuttaa säästöä vertailemalla ja kilpailuttamalla erilaisia sähkösopimuksia. Sähkövertailu siis kannattaa yleensä aina, mikäli haluaa säästää sähkölaskussa. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka kuluttaja voi löytää halvimman mahdollisen sähkösopimuksen.

Millaisten asioiden suhteen sähkösopimuksia voi vertailla?

Monelle kuluttajalle sähkön hinta on varmasti tärkein vertailukohde ja oikeastaan tärkein syy yleensäkään kilpailuttaa oma sähkösopimus. Toisaalta on myös kuluttajia, joille hinta ei ole tärkein tekijä oman sähkösopimuksen valinnassa, vaan esimerkiksi ympäristösyyt saattavat olla rahaa tärkeämpi valintakriteeri. Tällöin kuluttajalle on tärkeää kilpailuttaa oma sähkösopimus sen perusteella, mikä vaihtoehdoista on kaikista ympäristöystävällisin. Erilaiset uusiutuvalla energialla, kuten aurinkoenergialla, tuotetut vaihtoehdot voivatkin olla tällaisen kuluttajan ensisijainen valinta.

Aurinkosähkön lisäksi tarjolla on myös tuulisähköä, vesisähköä ja EKO Tuntisähköä. Tuulisähkön tuottamiseen käytetään ekoenergiaa, jonka on sertifioinut SLL. 100 % tuulivoimalla tuotettua sähköä voi saada esimerkiksi 24 kuukauden määräaikaisella sopimuksella hintaan 5,99 senttiä kilowattitunti sekä 3,50 euron suuruinen perusmaksu per kuukausi.

Ympäristösyiden ja taloudellisten syiden lisäksi myös sopimuksen kestolla voi olla vaikutusta oman sähkösopimuksen valintaan. Tarjolla on määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia. Määräaikainen sopimus on voimassa ennalta määritellyn määräajan, yleensä 12–24 kuukautta. Tänä aikana sähköstä peritään samaa kiinteää hintaa sopimuskauden aikana. Toistaiseksi voimassa olevalla sähkösopimuksella ei ole ennalta määriteltyä päättymispäivää ja sopimusta voi vaihtaa halutessaan toiseen sähkösopimukseen.

Kuinka vertailen erilaisia sähkösopimuksia helpoiten?

Erilaisten sähkösopimusten vertailu ja kilpailuttaminen saattaa tavallisesta kuluttajasta tuntua perin haastavalta. Jos kuulut tähän ryhmään, joka saa harmaita hiuksia jo pelkästä ajatuksestakin ja helposti tyytyy siihen sähkösopimukseen, jonka on sattunut saamaan, vaikka hinta tuntuisikin korkealta, niin ilahdut varmasti kuullessasi, että sähkösopimusten vertailu ja kilpailuttaminen onnistuu myös perin helposti. Sen ei tarvitse olla vaikeaa eikä viedä liikaa aikaa! Netistä löytyy nimittäin monia tähän tarkoitukseen suunniteltuja vertailutyökaluja. Syötä vertailusivustolle haluamasi hakuehdot ja löydät pian toivomasi hakuehdot täyttävät sähkösopimukset. Tämän jälkeen onkin helppoa vertailla saamiasi hakutuloksia ja valita niistä sopimus, joka vastaa parhaiten juuri sinun ja perheesi tarpeita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *